Cengiz Ergün'den Ak Parti Grubuna Sert Tepki

Nisan Ayı Meclis Toplantısı sonunda gerginlik yaşandı.

Reklam
Cengiz Ergün'den Ak Parti Grubuna Sert Tepki
11 Nisan 2018 - 19:15
Manisa Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün, AK Parti meclis gurubuna sert tepki gösterdi. Büyükşehir'in borçlanma ve ilgili maddenin Plan ve Bütçe komisyonuna sevk talebi, Ak Partili üyeler tarafından reddedildi.
            Büyükşehir'in Nisan ayı meclis toplantısı, hareketli ve tartışmalı geçti. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Başkanlığı, Manisa Büyükşehir'in borçlanma talebiyle ilgili olarak, 100 milyon TL tutarındaki tahsisi onaylamıştı.
            Borçlanma yetkisinin onaylanması ve bu yetkinin komisyona gönderilmesi oylamasında, büyük gerginlik yaşandı. MHP ve CHP'li üyeler, borçlanma yetkisine onay verirken, AKP gurubu bu yetkiyi onaylamadı.
            Böylece borçlanma yetkisi meclisten Ak Parti oylarıyla geçmemiş oldu. Bunun üzerine Cengiz Ergün, sosyal medya hesabından sert açıklamalarda bulundu. Ergün; 'Borçlanma yetkisi ve komisyona sevki, AK Parti oylarıyla reddedilmiştir. Hukuka aykırı olarak, vatandaşa hizmet götürülmesi engellenmiştir.' dedi.
            Cengiz Ergün sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamalarda; 97 mahallenin acil alt yapı ve içme suyu beklediğini, Asfalt, Irlamaz, Manisa Prime, Elektrik Otobüsleri gibi çok sayıda hizmete engel olunduğuna dikkat çekti.
            Ergün; 'Bu projelerin 1 ay bile aksamasının vebali Ak Parti gurubuna aittir' dedi.
            Meclisten borçlanma kararının çıkmaması üzerine gergin anlar yaşandı. Toplantı sonrasında, AK Parti gurubu salondan çıkarken, MHP'liler alkış tuttu ve bu arada yuh sesleri duyuldu.
Reklam
Reklam
Bu haber 3823 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum