Binler Yörük Şenliğinde Coştu

Çiçeklideki Yörük Şenliği büyük coşkuya sahne oldu.

Reklam
Binler Yörük Şenliğinde Coştu
13 Mayıs 2015 - 00:52
Bu yıl 2.'si yapılan Çiçekli Yörük Şenliği, renkli, hareketli ve heyecanlı görüntülere sahne oldu. Şenlik tam anlamıyla bir şenlikti ve hatta bayram demek daha doğru olurdu. Gördes ve köylerinin yanı sıra; civar il, ilçe ve köylerden binlerce insan Çiçekli'ye akın etti.
            En az 5 bin kişinin katıldığı Yörük Şenliğinde; CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, ilçe kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İlçe jandarma komutanı üsteğmen Selim Kasacı, CHP ilçe başkanı Şefik Uyar, MHP ilçe başkanı Uygar Yabaş, Antalya, Fethiye, Sındırgı Yörük derneklerinin temsilcileri hazır bulundu.
            Çiçekli İlköğretim ve Sındırgı Yaylabayır köyü okulu folklor ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Çift davul, çift zurna şölen boyunca hiç susmadı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin büyük katkı verdiği Yörük Şöleninde, kurulan Yörük çadırı misafirlerin ilgi odağı oldu.
            Mehter gösterileriyle başlayan etkinlikte, Sındırgı Atlı Kulübünün cirit oyunları nefes kesti. Binlerce izleyici, cirit oyunlarını nefeslerini tutarak takip etti. Oyunların ikinci bölümünde Değnek atma vardı. Atlılar engeli aşmak için büyük mücadele verdi.
            Yörük şenliğinde program halk konseri ile sona erdi. 




















Reklam
Reklam
Bu haber 6808 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum