Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Belediyenin Satış ve Kiralama İhalesine Yoğun İlgi

İhalenin resmi sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak.

Reklam
Belediyenin Satış ve Kiralama İhalesine Yoğun İlgi
16 Ağustos 2019 - 14:53
Reklam
Reklam
Mülkiyeti Gördes Belediyesine ait olan taşınmazların açık arttırma usulü kiralama ve satış ihaleleri, Belediye Kültür Sarayında, Belediye Encümeni İhale Komisyonu huzurunda şeffaf bir şekilde gerçekleştirildi.
Belediye Kültür Sarayında yüzlerce vatandaşımızın takip ettiği açık arttırma usulü kiralama ve satış ihalesinden sonra, sözleşmelerini imzalayarak taşınmazları almaya ve kiralamaya hak kazananların; ihale sürecinin tamamlanmasının ardından resmi olarak duyurulması bekleniyor.
Satış ve kiralama ihalesinin ilk aşamasında özellikle Hal Binası altında bulunan 460 Ada 1 Parsel 48 numaralı iş yerinin açık artırma usulü satış ihalesi büyük rekabete sahne oldu.  Sevgi Parkı, 15 Temmuz Şehitleri Parkı, Şehit Ömer Halis Demir Parkı, Yahya Uslu ve Güneşli Atatürk Parkı açık arttırma usulü kiralama ihalesinde ilgi gören diğer yerlerdi. İlk ihalede satış ve kiralama ihalesi yapılamayan yerler için ihale metninde de belirtildiği gibi ikinci ihale yapıldı.
Kesin sonuçların resmi olarak açıklanması için hak sahipleriyle sözleşme imzalanması ve ihale sürecinin tamamlanması bekleniyor. Süreç tamamlandığında resmi sonuçlar Gördes Belediyesi tarafından kamuoyuna ilanen duyurulacak.
Belediyenin açık arttırma usulü kiralama ve satış ihalesinden elde ettiği gelirle ilçe merkezinde yapımına devam ettiği Gördes Belediyesi İş Merkezi Projesini tamamlamayı planlıyor.
Elde ettiğimiz geliri yine Gördes'imiz için kullanacağız.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, '2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 45. Maddesine göre mülkiyeti Belediyemize ait olan taşınmazların açık arttırma usulü kiralama ve satış ihalelerinin açık arttırma aşaması gerçekleştirilmiştir. Tabi bu süreçte vazgeçen hak sahiplerimiz de olabilir. Sonuçlanmayan ihaleler 22 Ağustos 2019 Perşembe günü ihale metninde belirtilen tarih ve saatte pazarlık usulü sonuçlandırılacaktır. Hak sahipleriyle karşılıklı olarak sözleşmelerimizi imzalayıp bir an önce yer teslimini yapmayı planlıyoruz.  Elde ettiğimiz geliri yine Gördes'imiz için kullanacağımızı belirtmek isterim.  İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından olan işyeri problemini gidermek için çalışmalarına devam ettiğimiz Belediye İş Merkezi Projemizi tamamlayarak; siz kıymetli hemşerilerimizin ve esnaflarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İhalemiz şimdiden Gördes'imize ve hak sahiplerine hayırlı olsun.' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5917 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum