Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Akyol'un Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Gördes Bld.Bşk. Muhammet Akyol Cumhuriyetin 95.Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Reklam
Başkan Akyol'un Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
29 Ekim 2018 - 11:22
Reklam
Reklam
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Cumhuriyet'in ilanının 95. yıl dönümünü kutlayan Başkan Muhammet Akyol, 'Cumhuriyet, milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir' dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin artık her alanda dev atılımlar gerçekleştiren, bölgede ve dünyada söz sahibi olan bir ülke olduğunu belirten Başkan Muhammet Akyol; '29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman milletimizin azmiyle kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlamıştır. Allah'ın izniyle bu birliktelik ve beraberliği hiçbir güç bozamayacaktır.
İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir. Özellikle 15 Temmuz'da FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde imanı, cesareti ve bağımsızlık aşkıyla bastırılan darbe girişiminin ardından millet olma şuuru ve Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır.
Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye'sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir.
2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru ilerlerken geleceğimizin teminatı gençlerimize daha çok önem göstererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını çok çalışarak, teknolojiyle üreterek, geleneklerimize ve göreneklerimize bağlı olarak gelecek nesillere ulaştırmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, başta siz kıymetli hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3056 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum