Başkan Akyol İpek Böceği Tesisinde

Akyol, Genç Girişimci Zeki Diri'yi tarlasında ziyaret etti.

Reklam
Başkan Akyol İpek Böceği Tesisinde
16 Ekim 2017 - 00:40
Reklam
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, ilçemizde İpek Böceği yetiştiriciliği yapan genç girişimciyi tarlasında ziyaret etti.
Gördes'te yaklaşık bir  yıl önce İpek Böceği yetiştiriciliğine başlayan genç girişimci Zeki Diri'yi tarlasında ziyaret eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; "Böyle genç girişimci kardeşlerimizi ziyaret ederek, gençlerimize örnek olmasını amaçlıyoruz. Ben İpek Böceği yetiştiriciliğiyle Gördes'te bir ilke imza atan kardeşimizi tebrik ediyorum. Kendisine hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum" dedi.
Bir hayalle başladığı İpek Böceği yetiştiriciliğinde hayallerini gerçekleştirmenin gurunu yaşadığını ifade eden genç girişimci Zeki Diri; " Çok fazla yatırım gerektirmeyen ve çok kazançlı olan bir sektör. Şu an deneme üretimlerini gerçekleştiriyoruz. Bu bahar ayında 2 ton, daha sonraki süreçte ise hedefimiz 10 ton koza üretimi. Bu güzel ve kazançlı sektörü tüm genç kardeşlerime tavsiye ediyorum. Bu işe başlamak isteyen kardeşlerimize de yardımcı olmak isterim. Ziyaretleriyle ve desteğiyle bizleri onurlandıran Belediye Başkanımız Muhammet Akyol'a da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
60 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 10.000 dut ağacı bulunan arazide 10 ton koza üretimi hedefleniyor. Kilosunu 55 liradan satılan İpek Kozası oldukça kazançlı bir sektör olarak dikkat çekiyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 6221 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum