Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Balıklı 20 Yıldır Elektriğe Hasret

Balıklı'nın Çambeyli Semtinde 40 hane elektriksiz yaşıyor.

Reklam
Balıklı 20 Yıldır Elektriğe Hasret
10 Ekim 2016 - 16:08
Reklam
Reklam
Burası Gördes'in Balıklı Mahallesi, isterseniz köyü diyelim. 21. yüzyılda Türkiye'nin batısında bir köy, 20 yıldır elektriğe hasret. Olur mu böyle şey? Bu ülkede niye olmasın.
            Balıklı'nın Çambeyli semtinde yaklaşık 40 hane oturuyor. 200'e yakın insan, bu semtte imkânsızlıklara kafa tutarak üretim yapıyor. Neler mi yapıyor? Hayvancılık, tütüncülük, haşhaş üretimi, fıstık çamı yetiştiriciliği…
            Fakat bu insanlar, Türkiye'nin batısında elektriksiz yaşamaya mahkûm edilmiş.
            Balıklı son yıllarda üretim potansiyeli ile dikkat çeken bir mahalle. Hayvancılığın gelişmesiyle birlikte, Çambeyli sakinleri yılın tamamını burada geçiriyor. Ama elektrikleri yok. Sütü depolamak, hayvanları sağmak ve susuzluk tam bir işkenceye dönüşmüş.
            Balıklı tam 20 yıldır, işte bu elektrik derdiyle uğraşıyor. Geçmiş yıllarda müracaatlar yapılmış. Önce abonelikleri gerçekleşmiş. Hepsi o kadar. Eksik evraklarınız var denilmiş, Muhtar Nuri Urhan hepsini tamamlayıp, Manisa TEDAŞ Müdürlüğüne teslim etmiş.
            Netice ne? Neticede abonelikleri var bu insanların ancak elektrikleri yok.
            20 yıldır her seçim döneminde; iktidarı muhalefeti tüm milletvekillerine ve yerel politikacılara, hep bu dert anlatılmış. ‘Tamam efendim' denilmiş, kağıtlara not alınmış. Her muhtarlık seçiminde adaylar, Çambeyli'nin elektrik derdine söz vermiş.
            Yani hikâye anlatıla anlatıla kangrene dönmüş.
             İŞTE BALIKLI GERÇEĞİ!!!
            Balıklı 120 hane ve 400 civarında bir nüfusa sahip. Gördes kırsalında, en az göç veren mahalle burası. Peki niye?
            Mahallenin kapasitesinin üzerinde üretim potansiyeli ve çeşitliliği var. Şu anda 800 Büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvan mevcut mahallede. Günlük süt üretimi 5 tona yaklaşıyor. Ayrıca tütün yine önemli bir yer tutuyor. Haşhaş üretiminde, hatırı sayılır bir yere sahip. Fıstık çamı yetiştiriciliğinde, Bergama Kozak'ın biraz küçük bir modeli.
            Özellikle hayvancılığın gelişmesi sonucu, Çambeyli gibi semtler cazibe kazanmış. İnsanlar yaz kış bu bölgede hayvancılık yapıyor. Yapıyor amma nasıl yapıyor? Elektriksizlik yüzünden bin bir çile çekerek yapıyor.
            Aslında bir dram Balıklı'nın yaşadığı. Üreterek mahallesinde kalmayı başarmış. Gençleri dışarıya gitmiyor. Devlete yük olmuyor. Aksine üretim yaparak katma değer sağlıyor.
            Karşılığı ne oluyor? Elektriksizlik oluyor. 20 yıldır işkence ve çile oluyor.
            Gittim, gördüm, insanlarla konuştum. Bakalım hangi yetkilinin kılı kıpırdayacak, hangi kurumlar bu feryada kulak verecek. Bekliyorum hem de merakla …
Ahmet İNCE
ÖZEL HABER
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3292 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum