Bakan Eroğlu Gördes'te Konuştu

Şehit Halisdemir Parkının ve Doğalgaz iletim hattı projesinin temelini Bakan Veysel Eroğlu attı.

Reklam
Bakan Eroğlu Gördes'te Konuştu
28 Mart 2017 - 18:41
Reklam
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gördes'te düzenlenen açılış ve sertifika dağıtım törenine katıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa milletvekilleri İsmail Bilen ve Recai Berber, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve geniş bir bürokrat gurubu, Bakan Eroğlunun programına eşlik etti.
            Bakan Eroğlu; Gördes Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesine yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Parkının açılışını yaptıktan sonra, Gördes doğal gaz iletim hattı projesinin temelini attı.
            Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen özel orman projesi kapsamında; Doğanpınar ve Korubaşı mahallesinden toplam 10 orman köylüsüne kura ile hak kazandıkları özel orman alanlarının sertifikaları, Bakan Eroğlu ve protokol tarafından takdim edildi.
            Atatürk mahallesinde düzenlenen törende konuşan Bakan Eroğlu; 'Gördes'i ve Manisa'yı çok seviyorum. Buralar yiğitler ve efeler diyarıdır' dedi.
            Bakan Eroğlunun konuşmasında dikkat çeken başlıklar şunlardı:
            -Tüm Bakanlık bürokratları ile birlikte Manisa'dayız. Ben Manisa'nın 6. milletvekiliyim. Bu sebeple Manisa'ya gelirken 88 müjde ile geldim.
            -Manisa 55 baraj ve 21 gölet ile Türkiye'nin su kaynakları bakımından en büyük kentidir.
            -2018–2019 yılları Manisa'da gölet ve baraj inşasında hamle yılı olacaktır.
            Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törendeki konuşmasının son bölümünde Bakan Eroğlu, 16 Nisanda yapılacak referanduma vurguda bulunarak; 'Manisa'da en büyük Evet'in çıkacağına inanıyorum' dedi.
BAKAN EROĞLUNUN ZİYARETİNDEN NOTLAR
             Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun Gördes programında hareketli saatler yaşandı. Daha önce iki kez ilçemize gelen ve açılışlar yapan Eroğlu, bu defa kendi ifadesiyle müjdelerle geldi.
            Atatürk mahallesindeki törende, ilk konuşmayı Belediye Başkanı Muhammet Akyol yaptı. Başkan gerçekten mükemmel bir park yapmış. Burası parktan da öte bir oyun alanı olmuş. Parka şehit Ömer Halisdemir'in isminin verilmesi ayrı bir anlam taşıyor.
            Bakan Eroğlu başarılı çalışmalarıyla yıllardır dikkat çekiyor. 'Güneşli Barajı 50 yıldır yapılamıyordu. Söz verdiğimiz tarihte bitirdik ve hizmete soktuk. Biz sözümüzün eriyiz' deyince, alandan büyük alkış koptu.
            Başkan Akyol, Bakana geniş bir istek listesi sunmuş. Eroğlu bunları konuşmasında dile getirdi. Espri yeteneğini de ortaya koydu. 'Her gelişimde bir şeyler bırakıyoruz. Bugün için 1 baraj yeter mi' dedi. Bahsettiği ve sözünü verdiği Kobaklar barajı idi.
            Bakanlığın ‘devlet ormanı değil, millet ormanı' projesi önemli imkânlar sağlıyor. Bakanlık belli alanları özel orman statüsüne alarak parselliyor. Sonra orman köylüsü arasından kurayla tahsis yapıyor. Tahsis alanları, hak sahiplerine sertifika karşılığı 49 yıllığına veriliyor. Şahıslar buraya ne dikmek isterse, Bakanlık karşılıyor.
            Gördes'te bu kapsamda 105 dekar alan, Özel orman statüsüne alınmış. Her bir parsel 1,5 dekar büyüklüğünde. Korubaşı ve Doğanpınar mahallelerinden şanslı 10 orman köylüsüne tahsis sertifikaları, Bakan Eroğlu ve protokol tarafından takdim edildi.
            Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Bakan Eroğluna fahri hemşerilik beratı vererek, kendisini Gördes'in hemşerisi ilan etti. Ayrıca tarihi Gördes halısını, günün anısı için Bakan Eroğlu'na hediye etti.
            Programın sona ermesinin ardından Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara binlerce çam, fıstık, ceviz, badem fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı.











Reklam
Reklam
Bu haber 3174 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum