Atık Getirme Merkezinin Yapımına Başlandı

Başkan Akyol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Reklam
Atık Getirme Merkezinin Yapımına Başlandı
16 Ekim 2017 - 00:27
Gördes Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı birinci sınıf Atık Getirme Merkezi'nin yapımına başlandı.
Gördes Belediyesi tarafından yapımına başlanan Atık Getirme Merkezi, Gördes'te geri dönüşüm noktasında yapılmış ilk tesis olma özelliği taşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı olan Atık Getirme Tesisi'nin maliyeti 200 bin TL.
Vatandaşlar ve firmalar birçok atığı tesise bırakabilecek.
Gördes Sanayi Sitesi yakınına inşa edilen Atık Getirme Merkezine kağıtlar, kartonlar, plastikler, metaller, camlar, ahşaplar, çekyatlar, tekstil ürünleri, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, floresanlar, lambalar ve diğer çivi içeren atıklar, kurşunlu piller ve diğer piller, ilaçlar, yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler tesise alınacak. Mutfak atıkları, park ve bahçele atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar ve patlayıcı radyoaktif atıklar tesise alınmayacak.
Gördes Belediyesi tarafından yapımına başlanan Atık Getirme Merkezi'nin çevresi duvarla örülüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol "Kağıt, karton, plastikler, elektronik araç ve gereçler, piller, tekstil ürünleri, yağlar, camlar ve birçok atığın burada konteynırlarda toplanmasının ardından ilgili firmalar tarafından alınarak geri dönüşüme kazandırılacak. Geri dönüşüm konusunda hayata geçirecek olduğumuz bu önemli adım, ilçemize hayırlı uğurlu olsun' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3316 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum