15 Temmuz Şehitler Parkı Yenileniyor

Parkın içerisinde bir saat kulesi yer alacak, sevgi yolu genişleyecek.

Reklam
15 Temmuz Şehitler Parkı Yenileniyor
20 Kasım 2017 - 14:07
Reklam
Gördes Belediyesi tarafından 15 Temmuz Kanlı Darbe girişiminde Gördesli vatandaşların Demokrasi Nöbeti tutuğu park için çalışmalar başladı.
Geçtiğimiz yıl Gördes Belediye Meclisi'nin aldığı kararla ismi 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değiştirilen Bosna Hersek Parkı'nda çalışmalar başlatıldı. Şehit Makbule Hanım Meydanı'nın hemen karşısında bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı artık yepyeni bir görünüm kazanacak.
Park projesinin içerisinde Selçuklu motifli büyük ve görkemli bir Saat Kulesi bulunuyor. Kafeterya ve havuzun da yer aldığı parkta, resimler ve bilgilendirme panolarıyla 15 Temmuz vurgusu yapılacak. Park için geniş kapsamlı çevre düzenleme ve peyzaj çalışması yapılacak. Bu kapsamda kafeteryanın temel atma çalışmaları başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ziraat Bankası önünden uzanan yol Sevgi Yolu'yla birleştirilecek. Işıklandırılma çalışması yapılarak, Sevgi Yolu'nun devamlılığı sağlanacak.
15 Temmuz Şehitleri'nin sonsuza dek yaşatılması ve unutturulmaması adına böyle bir adım attıklarını ifade eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; " Projemizde Gördes'imiz için de sürprizler var. Büyük bir saat kulesi parkımızın en güzel yerinde Gördes'imizin sembolleşen simgelerinden birisi olacak. Bunun yanında parkımızda geniş kapsamlı bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması yapılacak. 15 Temmuz'da vatandaşlarımızla omuz omuza nöbet tuttuğumuz bu parkla Şehitlerimizi sonsuza dek yaşatacağız. "dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3764 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum