Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

10 Bin Liralık Dolandırıcılık

Telefon dolandırıcıları ilçemizde bir vatandaşın canını yaktı.

Reklam
10 Bin Liralık Dolandırıcılık
03 Şubat 2020 - 11:01
Reklam
Reklam
İlgili birimler, istediği kadar uyarsın. Yazılı ve görsel medya, istediği kadar yazsın. Vatandaşın cep telefonlarına, istediğin kadar bilgilendirici mesaj gelsin. Bunların hepsi nafile. Telefon dolandırıcılığının ardı arkası kesilmiyor.
            İlginç bir toplum olduk. Dolandırıcılar aynı metotları kullanmaya devam ediyor. Vatandaşta dolandırılmaktan bir türlü usanmıyor. Bu işin cahili âlimi kalmamış. Diplomalıyı da dolandırıyorlar, diplomasızı da.
            Geçen hafta ilçemizde bir vatandaş, aynı yolla dolandırıldı ve 10 bin lirası uçtu gitti. Hikâye aynı amma biz yine de anlatalım.
            Vatandaşa telefon edildi. Biz polisiz dendi. Üstelik ismiyle hitap ettiler. Hesabındaki parayı terör örgütleri çekmeye çalışıyor. Parayı hemen bizim vereceğimiz hesaba geçir. Seni mağduriyetten kurtarmak için, polis arkadaşlarımız evine gitti. Ailene parayı teslim ediyorlar şu anda dediler.
            Vatandaş büyük bir panikle banka şubesine gitti ve hesabındaki 10 bin lirayı istenilen şekilde hesaba geçirdi. Sonra eve geldiğinde, dolandırıldığını anladı.
            Bir kez daha söyleyelim. Bu gibi durumlarda vatandaşın ilk yapması gereken, Polise gitmek ve durumu anlatmak. Yoksa bu tür mağduriyetler hiç tükenmez, devam eder…
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2699 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum